En relasjon, flere relasjoner og 1900 reaksjoner đŸ‘đŸ»

image

JĂžye meg.. Skulle nesten tro jeg hadde hatt det fryktelig travelt siden det er gĂ„tt en relativ lang stund siden siste ord her. Har absolutt ikke gĂ„tt tom for ord, det skal mere til tross alt 😊

Relasjoner er tema i dag. Mennesker som du mĂžter, knytter deg til og forholder deg til i forskjellige deler av livet ditt.

Det starter gjerne nĂ„r vi er smĂ„, vi blir fĂždt inn i en familie. De mĂ„ vi forholde oss til, hvertfall de fleste av oss. SĂ„ utvikler vi vennskap pĂ„ ulike nivĂ„er,  og mens vi gror til har vi mest sannsynlig mĂžtt mange som har satt spor bĂ„de pĂ„ godt og vondt. Noen har vi gĂ„tt ved siden av siden barndommen og er fortsatt til stede i voksen alder. Selv er jeg sĂ„ heldig at jeg har min trygge gode venninnegjeng som har vĂŠrt der i tykt og tynt gjennom mange Ă„r. De er en god trygg klippe i hverdagen for meg, en deilig stabil hylle Ă„ stĂ„ pĂ„ nĂ„r vi er sammen 💜

Men sÄ har du alle de andre du treffer, her og der, pÄ jobben, gjennom venner og aktiviteter. Der dukker det igjen opp mange du tar vingene og utvikler et godt forhold til. Der er jeg og sÄ heldig at jeg har samlet en stor flott bukett med mennesker jeg liker Ä tilbringe tid med. Enten det er hjemme, camping, bÄt eller fjellet som gjelder. Jeg er uendelig heldig har jeg skjÞnt. Det sitter tross alt mange rundt meg oss som kan kjenne litt pÄ ensomheten, manglende nÊre og kjÊre og fÄ vÊre inkludert i et felleskap eller familie.

Relasjoner.. Det er sÄ mangt, for det er jammen ikke alltid sÄnn at du liker alle eller har den nÞdvendige kjemien for at det skal fungere. Og da blir det plutselig et stort problem dersom du ikke har noen mulighet eller redskap til Ä rette pÄ dette.

Jeg tror at i de fleste situasjoner sĂ„ kan du det. Det handler om aksept for ulikhetene og en god porsjon godvilje. Spesielt i de situasjoner du da kanskje er bundet til forholdet. Kanskje familie og jobb?  Alt annet er jo strengt tatt opp til hver enkelt hva de gidder Ă„ drasse rundt pĂ„ av irritasjon. Men liker du Ă„ «hate» noen sĂ„ for all del, drass det med deg 😊

Familie er interessant, familie er ikke bare foreldre, sÞsken, tanter, onkler osv. Det er og de som som fÞlger med den du deler livet med, og de dine barn igjen velger med seg videre. Du blir litt prakket pÄ folk du strengt tatt ikke har sÄ mye felles med annet en i dere er glad i.  SÄ blir man jo glad i de og nÄr man blir kjent pÄ et vis.

Selv har jeg blitt titulert som svigermonster sĂ„nn ca nesten fĂžr man har fĂ„tt med seg omtrent at du har fĂ„tt en svigerdatter. Da har man vel lagt litt lista tenker jeg, og fortvil ikke.. Det kan jeg lett leve opp til dersom det er forventningen. Dog noe som ikke betyr at man nĂždvendigvis gjĂžr det. Jeg tenker at visdom kommer med Ă„rene, heldigvis. SĂ„ frem til det fĂ„r jeg smile med hoggtennene mine, putte gift i maten pĂ„ vĂ„re felles middager og legge sjela i litt artig gaming med psykotiske utfall 😂 Selvsagt ikke, men hadde nok hatt det ganske artig en stund da!

Tror alle svigerbarn pÄ et tidspunkt har titulert sine svigerforeldre som monster ved en eller fler annledninger. Selv skal jeg ikke si at det har jeg aldri gjort. Og tror ikke nÞdvendigvis hver mor er sjeleglad for valget til sin sÞnn eller datter. Men en ting er sikkert som banken, de valgene har du som foreldre som oftest ikke noe med, mindre ikke det er arrangerte ekteskap eller barna dine er noe diltere.

SÄ om du gÄr Ä tenker at din sÞnn eller datter har fridd i tÄkeland eller er sammen pÄ overtid, og attpÄtil med utrivelige ITCs klarer Ä si det hÞyt, ja da vil jeg minne deg pÄ at de er like stuck in The mÞkk med deg som du med dem.

Å kunne konversere pĂ„ mange sprĂ„k er verdifullt, men Ă„ kunne holde munn pĂ„ ett er uvurderlig.

Gitte