Det går så bra på face 😍

image

Når jeg tenker på hva Facebook og andre sosiale medier både betyr og gjør for oss kan jeg veie det opp mot mange positive ting. Samtidig finnes det skyggesider og noen så mørke at det er vanskelig å forstå fordi det virkelige menneske bak syns ikke. Jammen ikke godt å vite om det menneske som hashtagget «den følelse» og et funny bilde til, eller på Facebook en lykkelig selfie i et godt øyeblikk med 250 likes og «fina» kommentarer faktisk har det så godt der inne? Jeg er ingen psykolog, men når jeg møter folk får jeg raskt en følelse som forteller meg om ting ikke er helt godt der inne.

Ta bursdager for eksempel. Overøst av gratulasjoner, fine bilder og lykkeønskning er for det beste på dagen. Og i beste mening tar jeg meg selv i å være til tider å være litt kritisk til nettopp det. Jeg vurderer hvert bursdagsbarn til hvilken relasjon jeg har, ut fra det tar jeg valget. Gratulere på Facebook, Facebook og bilde, Facebook, bilde, og SMS, eller gullpakka. Facebook, bilde, sms, ringing og til og med en oppmerksomhet.

De som får gullpakka er selvsagt mine gode venner og familie. Og det vil jeg vise og vite at de vet.

Facebook og andre sosiale medier føler jeg til tider har tatt over noen av våre beste egenskaper. Medmennesket i oss, nettverket har blitt større, men nå mye mer virtuelt og mindre tilfredsstillende sosialt for mange.

❤️ På Facebook eller en god klem, øyekontakt og følelsen av tilhørighet. Jeg vet hva jeg velger. Nettopp det å gi andre følelsen av at de betyr noe for meg. Og jeg tror og jeg vet hva mange andre velger.

Tenk så stusselig å bare få 3 skikkelige gratulasjoner, og 270 på Facebook?og med skikkelig så mener jeg en Tlf eller ding på døra, en klem på butikken m.m På en dag som vi alltid før var lutt spente på, ballonger, kaker, gaver og ikke minst samhørighet med de menneskene du er så glad i. Fy alle oss, for at vi lot oss rive med i den virtuelle verden. Jeg ville følt meg skrekkelig ensom om det var kun mannen min og ungene som ga meg den oppmerksomheten på bursdagen min. Men sånn er det for mange, og noen har kanskje ikke mannen eller ungene heller. Huff…

Men, det åpner selvsagt opp en stor sosial arena allikevel. Man får med seg eventer, vi kan følge mange og oppdatere oss på ting vi ikke ville fått muligheten uten. Bilder, ungene, aktivistene folk tar seg til. Så jeg dobbelmoraliserer og sier som Ole Brumm. Ja takk- begge deler 😘

Inspirasjonen i dag kommer fra følgende farsott som deles i de forskjellige oppdateringene til fjærne og nære, nemlig denne:

Mange tror at et selvmordsforsøk er et egoistisk trekk fordi personen bare ikke bryr seg om sine kjære som blir igjen. Jeg kan fortelle deg at når en person kommer til det punkt, at de virkelig tror at deres kjære vil ha det mye bedre uten dem. Dette er psykiske lidelser, ikke egoisme. SANNHET: Depresjon er en forferdelig sykdom og synes nådeløs. Mange av oss har vært nær kanten eller delt det med slekt/venner i en krise, og noen har mistet venner og kjære. La oss være der for hverandre og slutte med å feie psykiske lidelser under teppet. Hvis jeg ikke ser navnet ditt, aksepterer jeg det. Men jeg vil gjerne spørre deg, din familie og venner om dere vil dele denne statusen med meg. Vennligst kopier og lim inn denne statusen for en time for å gi litt støtte til alle de som har familieproblemer, helsekamper, jobbrelaterte- eller bekymringer av noe slag. Og at de bare trenger å vite at noen bryr seg. Gjøre det for oss alle, for ingen er immune. Håper å se dette på veggene hos familie og venner bare for moralsk støtte. Jeg vet noen vil! Jeg gjorde det for en venn, og det du kan også. Du må kopiere og lime inn dette. Ingen deling. Hvis du vil kopiere, bare holde fingeren på teksten og kopi-valget vises. Klikk på den. Klikk på din status og lim vises. Takk!

Fuck IT sier jeg da! Dette burde stått i steden:

Mange tror at et selvmordsforsøk er et egoistisk trekk fordi personen bare ikke bryr seg om sine kjære som blir igjen. Jeg kan fortelle deg at når en person kommer til det punkt, at de virkelig tror at deres kjære vil ha det mye bedre uten dem. Dette er psykiske lidelser, ikke egoisme. SANNHET: Depresjon er en forferdelig sykdom og synes nådeløs. Mange av oss har vært nær kanten eller delt det med slekt/venner i en krise, og noen har mistet venner og kjære. La oss være der for hverandre og slutte med å feie psykiske lidelser under teppet. Ta deg noen minutter, en time eller 2, stikk innom, vis at du er der, støtt opp. Gi en klem, fortell dem at DU er viktig for deg. Delta!! For den ekte følelsen av samhold, vennskap, inkludering, forståelse og støtte kan ingen kopiert statusoppdatering erstatte!! Når dette er gjort, kan du oppdatere !

For det går jo så bra på face 😍

Bli et bedre medmenneske du og, det tar bare den tiden du sitter på face allikevel ❤️